Kalkverf

WAT IS KALKVERF?

Kalkverf is de oudste verf die er bestaat. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Poederig en zacht en heel geschikt om een warme sfeer mee te creëren. De basis voor de Carte Colori kalkverf wordt nog altijd op traditionele wijze in Italië bereid. Kalkverf wordt gemaakt op basis van water, dit maakt de verf milieuvriendelijker dan verven die kunstmatige bindmiddelen bevatten. Carte Colori was in 1995 het eerste bedrijf dat deze authentieke verfsoort in Nederland introduceerde en heeft een eigen unieke kleurenlijn ontwikkeld. Onze kalkverf is een authentiek product dat met zorg gemaakt wordt op traditionele wijze. Het bindmiddel in onze kalkverf is marmerpoeder en niet een synthetisch bindmiddel zoals bij andere kalkverven het geval is.

WAARVOOR IS KALKVERF GESCHIKT?

Kalkverf is geschikt voor elke ondergrond en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, zowel bij nieuwbouw als restauratie. Kalkverf kan worden aangebracht op onder andere baksteen, natuursteen, hout, gestucte muren en nog meer. Op de meeste ondergronden zoals latex en gipsplaat is het verstandig om onze Kalkverfprimer Corifondo te gebruiken voor het beste resultaat. “behangklare” gipsplaatmuren of wanden met veel verschillen in zuigkracht van de ondergrond of reparatieplekken kunnen ook uit voorzorg een keer extra met universele primer worden behandeld. Wilt u de kalkverf beschermen, dan kunt u overwegen om Carte Colori Beschermende Vernis over de kalkverf heen aan te brengen. Kalkverf is verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren met uitzondering van de metallic verfkleuren. De overige kleurenkaarten zijn op aanvraag beschikbaar.

WAAROM KIEZEN VOOR KALKVERF?

Veel mensen kiezen voor kalkverf vanwege de authentieke uitstraling die het meebrengt maar de verf heeft meer positieve eigenschappen. De kalkbasis zorgt er voor dat deze verf geschikt is om zowel binnen als buiten aan te brengen. Dit zorgt er ook voor dat je binnen en buiten dezelfde uitstraling kunt meegeven. Zo is het mogelijk om een binnenmuur visueel te laten overlopen naar buiten. Verf op kalkbasis heeft een goede dekking maar ademt toch goed. Mocht er eventueel vocht in uw wanden zitten dan zorgt dit er voor dat dit vocht verdampt in plaats van dat het schade oplevert in de vorm van mos, schimmel of bacteriën. Een andere goede eigenschap van kalkverf is dat de verf nooit scheuren vertoond doordat de verf meewerkt met de ondergrond. Zo gaat je verf lekker lang mee in originele toestand.

HET AANBRENGEN VAN CARTE COLORI

Er zijn geen speciale tools benodigd om deze verf op de ondergrond aan te brengen. Wel dient het te schilderen oppervlak schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Een eenvoudige verfborstel of verfroller is voldoende om aan de slag te gaan. Voor poreuze ondergronden adviseren wij om eerst een primer aan te brengen. Dit zorgt er voor dat de verf zich beter hecht aan de ondergrond. Als je van plan bent om de verf aan te brengen in een ruimte waar vaak vocht aanwezig is, zoals in een badkamer of keuken is het verstandig om een coating toe te voegen. Deze beschermt de kalkverf tegen vuil en vocht en op deze manier is de muur eenvoudiger schoon te maken. Het is niet verstandig om te schilderen in direct zonlicht omdat dit er voor zorgt dat de verflaag te snel droogt. Dit resulteert in scheurtjes in de verf omdat de vluchtige stoffen verdampen.

VERSCHIL KALKVERF EN KRIJTVERF

Het komt wel eens voor dat mensen kalkverf en krijtverf verwarren. Toch zitten er duidelijke verschillen tussen de twee soorten verf: krijtverf geeft een erg uitgestreken look terwijl kalkverf meer een gevlekte of wolkerige uitstraling geeft. Qua bouwstoffen is er ook een groot verschil, kalkverf heeft namelijk kalk als natuurlijk bindmiddel terwijl krijtverf lijm en andere synthetische stoffen bevat. Dit maakt kalkverf een stuk milieuvriendelijker dan krijtverf. 

BIJZONDERE WANDAFWERKINGEN

Leuk als aanvulling op de gewone kalkverfafwerking is een stuctechniek met kalkverf. Met onze kalkverven, de juiste tools en een beetje handigheid ontstaan bijzondere stucwerk-effecten! Deze worden afgewerkt met bijenwas. Van een mooie gewolkte wand met luxe uitstraling en marmerachtig uiterlijk tot stoer betonlook-effect, alles is mogelijk! In een 3 uur durende workshop leer je er alles over.

LET OP!

Al onze verfsoorten hebben hun eigen productiewijze, samenstelling en glansgraad. Hierdoor komen de kleuren tussen de verschillende verfsoorten niet exact overeen.

 

© 2020 - 2024 de Korenbloem | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel